Čelenka nebo čelenka? Ke kterému kmeni patříte?

Je to doplněk sezóny, ale ke kterému se přikloníte vy?  Čelenka, čelenka nebo obojí?

Vlasové čelenky byly kdysi součástí uniformy Sloane Ranger, nezbytné pro průvod po londýnské King’s Road ozdobené pašmínou a korálky. Ve Velké Británii je Sloanie (nebo někdy Sloane Ranger) stereotypní mladý člověk z vyšší střední třídy, který žije módním životním stylem a ztělesňuje televizní postavu Tima Nice-But-Dima. Tento termín vznikl jako vtipné spojení „Sloane Square“, oblasti v londýnské čtvrti Chelsea, která je proslulá bohatstvím obyvatel i návštěvníků, a televizní postavy Osamělého strážce.

V posledních několika letech se do vlasů vrací čelenka, což je trend, který s blížícím se svátečním
obdobím jistě dosáhne svého vrcholu.

Nedávno jsme viděli vévodkyni z Cambridge, jak na Festivalu vzpomínek v Royal Albert Hall, který se konal na začátku listopadu, nosí vycpanou čelenku s drobnými korálky. Zatímco v USA měla Jessica Alba na galavečeru Baby2Baby v Los Angeles šperky posetou čelenku dlážděnou perlami a krystaly.

Oversized čelenka na dámské přehlídce Prada jaro/léto 2019

Prada na své dámské přehlídce jaro/léto 2019 zažehla návrat čelenky a čelenky do vlasů.

Za drtivý comeback čelenky a čelenky můžeme poděkovat Miuccii Pradě – růžové saténové polstrované verze se poprvé objevily na přehlídce italské módní značky na jaro/léto 2019. Od té doby se dámská čelenka a čelenka staly nepostradatelnými vlasovými doplňky.

Dnes se čelenka vyrábí v mnoha různých variantách – a každá má svou múzu, od klasické čelenky Grace Kellyové z 50. let až po minimalistickou čelenku inspirovanou 90. lety, kterou nosila Lupita Nyong’o, když v roce 2014 získala Oscara.

Kate Middleton má na hlavě šperkovou čelenku s malými černými korálky

Kate Middleton, vévodkyně z Cambridge, má na Festivalu vzpomínek na začátku listopadu na hlavě vycpanou čelenku s korálky.

Pásky do vlasů a čelenky se nosí směšně snadno, a navíc dělají přesně tolik, aby vypadaly slavnostně, aniž by to přeháněly. Je to ten nejjednodušší způsob, jak si na sváteční období obléknout malé šaty nebo jednoduše proměnit denní outfit ve večerní vzhled.

Kmen dámská čelenka verze „New Sloane“

Kate Middleton má na loňském vzpomínkovém ceremoniálu na hlavě nadměrnou čelenku Prada

Vévodkyně z Cambridge má na loňském vzpomínkovém ceremoniálu na hlavě nadměrnou sametovou vycpanou čelenku

Královnou tohoto kmene je vévodkyně z Cambridge, která v uplynulém roce na několika oficiálních akcích vyměnila tradiční klobouky za vycpané čelenky. Čelenky měla na sobě na křtinách prince Louise a svého synovce Archieho a také na loňských vzpomínkových akcích Remembrance Sunday. Tento trend pozoruhodně převzala její sestra Pippa.

Estetika je elegantní a klasická, je to módní převzetí originálu z 80. let, ale v roce 2019 je aktualizováno vycpávkami, které vytvářejí dramatický efekt a také iluzi plnějších vlasů. Je na
půli cesty mezi stylem Hillary Clintonové a Alenkou v říši divů.

Kmen čelenky „Bling Boleyn“

.


Toto je dokonalá čelenka na večírek, kde se setkávají šperky s vlasy. Tato čelenka je také polstrovaná, ale navíc ji zdobí barevné perleťové korálky – čím zářivější, tím lepší.

Verze dámské čelenky „Blair Waldorf School“

.

Leighton Meester nosí čelenku jako Blair Waldorf

Leighton Meester nosí čelenku jako Blair Waldorf při natáčení seriálu Gossip Girl v roce 2007.

.

Je to odpověď na New Sloane v Upper East Side, kterou předvádí postava Blair Waldorf z Gossip Girl, kterou hraje herečka Leighton Meester. Místo vycpané čelenky tento vzhled definuje elegantní čelenka s tartanovým potiskem.

Verze čelenky z 90. let

Lupita Nyong'o má na předávání Oscarů v roce 2014 tenkou čelenku

Lupita Nyong’o má na předávání Oscarů v roce 2014 čelenku Fred Leighton

Když Lupita Nyong’o získala v roce 2014 Oscara za nejlepší herečku ve vedlejší roli, dostala se na první místo žebříčku nejlépe oblečených hereček, a to i díky dobře umístěnému vlasovému doplňku.
Aktérka měla na hlavě tenkou čelenku Freda Leightona zdobenou diamanty, což byl na úsvitu módní renesance 90. let výjimečný a zároveň nenápadný kousek. Od té doby zůstala jakýmsi spícím trendem – elegantní, ale pod radarem.

Verze čelenky „Heidi Braids“

Sienna Miller s copánkem Heidi

Sienna Miller s copánkem Heidi

Tento typ vlasového doplňku je věnován ženám, které milují sofistikované zapletené účesy (copánky Heidi nebo Heidi), ale nemají dostatečnou zručnost, aby tohoto typu copu dosáhly vlastními vlasy. Naštěstí módní průmysl přišel těmto dámám na pomoc s četnými čelenkami nebo čelenkami v různých stylech: hedvábné materiály z hedvábí, saténu nebo dokonce zaplétaný samet, které dodají vašim vlasům romantické, poetické akcenty bez jakékoli námahy.

Podívejte se na naše nádherné proplétaná sametová čelenka Paola

Vrchní uzel čelenky

Brie Larson má na sobě čelenku s horním uzlem na Midwest Comic Conu v říjnu 2019

Aktorka Brie Larson (Captain Marvel) má na sobě čelenku s horním uzlem na Midwest Comic Conu v říjnu 2019.

Tento vzhled trochu připomíná slavnou Rosie the Riveter (viz naše stránka o historii čelenky), která nosila šátek uvázaný na temeni hlavy. Verze pro rok 2019 je samozřejmě mnohem okázalejší, čelenka s mašlí zdobená perlami, krystaly nebo různými vychytávkami.

Brie Larson, Katy Perry a Kate Hudson nosily stočenou nebo zauzlovanou čelenku, takže tento trend v dohledné době nikam nezmizí.
Dáváte přednost waldorfské škole nebo copu Heidi?

Objevte naše kolekce dámských čelenek a čelenek do vlasů

boutique en ligne bandeau cheveux femme Mon Petit Bandeau
Mon Petit Bandeau kolekce dámských čelenek

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *